کانکس کارگاهی :
یکی از انواع کانکس ها، کانکس کارگاهی است که معمولا در پروژه ها برای استقرار نیروی کارگری، تکنیسین، مهندسین و مدیریت و تمامی افراد که در ساخت پروژه سازمانی یا دولتی فعالیت دارند، استفاده می شود. بهترین و مهمترین مزیت این کانکس ها قابلیت جابجایی است که که به راحتی قابل حمل به محل پروژه های دیگر است.
مزیت های کانکس کارگاهی :
از جمله مزیت کانکس های کارگاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
_ سرعت در ساخت
_ قابلیت حمل و نقل آسان به محلی دیگر
_ هزینه های پایین ساخت
_ سازگار با هر اقلیم آب و هوایی
_ مقاوم در برابر رطوبت و نور خورشید
_ عایق گرما، سرما
_ انسجام در پروژه
ویژگی های کانکس های کارگاهی :
یکی از دلایل که در محل پروژه های عمرانی و یا پروژه های در حال ساخت از کانکس کارگاهی استفاده می شود اسکان کارگران در محل پروژه است. برای همین این سازه ها باید دارای بیشترین ویژگی و امکانات برای زندگی باشند. از مهمترین ویژگی هایی که این کانکس ها را برای زندگی مناسب می نماید مقاومت بالا و عمر زیاد این سازه ها است. اسکلت و شاسی این کانکس ها از تیر آهن با ضخامت و قطر زیاد تولید شده است برای همین استقامت آن ها در مقایسه با کانکس هایی نظیر کانکس اداری و یا مطبوعاتی بسیار زیاد است.
اتصالات کانکس کارگاهی نیز همانند بدنه از نوع مقاوم و جوشی است که آن را در برابر انواع صدمات و آسیب ها مقاوم می کند. کانکس کارگاهی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، سرما و گرما، آلودگی و حشرات دو بار قیرپاشی و قیر گونی می شود. کف کانکس نیز برای مقاوم سازی و عدم نفوذ رطوبت از تخته استفاده شده است.
انواع کانکس کارگاهی :
کانکس کارگاهی یخچالی(پانلی) :
اگر در مناطقی که آبوهوای خیلی سرد و یا خیلی گرمی دارد میخواهید از کانکس استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از کانکس کارگاهی یخچالی یا کانکس کارگاهی ساندویچ پانل است. بدنه این سازهها مانند یخچال ساخته شده است و در جدارههای آن عایق پلیاورتان تزریق شده است.
این کانکسها طول عمر بیشتری دارند و بهگونهای ساخته شدهاند که سرما و گرمای بیرون به داخل نفوذ نمیکند. اصلیترین مصالح تشکیلدهنده آن ساندویچ پانل است که بهصورت پیشفرض با ضخامت ۴ سانتیمتر تولید میشود. درصورتیکه شرایط خیلی دشوار باشد میتوان این میزان عایق را تا ۶ و ۸ سانتیمتر و بیشتر تغییر داد.
کانکس کارگاهی سبک :
در برخی مواقع برای خریدار داشتن یک سازه موقت برای استفاده چند ماهه با کمترین هزینه ممکن مهمترین موضوع می باشد که مثال آن را استفاده در کارگاه های ساختمانی کوچک که در عرض چند ماه یا حداکثر یک سال و نیم پروژه به اتمام می رسد نام برد که در این مواقع با اتمام ساختمان دیگر کمپ های اسکان کارگران و یا دفاتر اداری پروژه بکار نمی آید و می بایست به محل دیگری منتقل و یا به عنوان دست دوم بفروش رسد. در چنین مواقعی برای کاهش هزینه های اولیه تجهیز کارگاه استفاده از کانکس کارگاهی سبک مقرون بصرفه بوده و درست است که در ساخت آن از مصالح سبکی استفاده شده اما حداقل تا دو سال بی نقص به کار خود ادامه داده و اگر در شرایط خوبی نگه داری شوند نیز تا سالیان سال می توان از آنها استفاده کرد.
کانکس کارگاهی سنگین :
این سازه از مصالح باکیفیت و مقاومی ساخته شده و به علت استفاده از آهن آلات سنگین در ساخت آن به کانکس کارگاهی سنگین نامیده می شود.برای کارگاه های عمرانی بلند مدت و یا پیمانکارانی که به محض اتمام یک پروژه کار بعدی را شروع کرده و در واقع کارگاه دیگری تجهیز می کنند که می خواهند یک بار کلا خرید کانکس را انجام دهند و تا سالیان سال از آن استفاده کنند مناسب می باشد.این سازه دارای ظاهری ساده بوده که در ساخت آن مقاومت و دوام جز فاکتور های اصلی درنظر گرفته شده می باشد که در ادامه به مصالح بکار رفته در تولید آن اشاره خواهیم کرد.
کانکس کارگاهی چرخدار :
این کانکسها کاملاً شبیه به کیوسک هستند و بر روی یک شاسی چرخدار قرار داده میشوند. یک مالبند در قسمت جلویی کانکس قرار داشته میشود و با کمک آن میتوانید کانکس کارگاهی چرخدار خود را جابهجا کنید.
امکانات داخلی و ابعاد آن مانند یک کانکس معمولی است. از این نوع کانکس بیشتر در مواقعی استفاده میشود که نیاز است محل اسکان مدام عوض شود.
کانکس کارگاهی دست دوم :
در برخی موارد با اتمام عملیات عمرانی و یا ساختمانی سازه هایی که در ابتدا برای تجهیز کارگاه تهیه شده بود باید به محل دیگر منتقل و یا به عنوان دست دوم بفروش برسند.برخی از خریداران نیز برای کاهش هزینه های اولیه در همان ابتدا به دنبال کانکس کارگاهی دست دوم می روند که این روند باعث بوجود آمدن بازار خرید و فروش کانکس دست دوم در بین خریداران و مصرف کنندگان سازه های پیش ساخته شده است. تولید کنندگان این سازه ها مانند گروه مهندسین راه کوشش نیز معمولا سازه های تولیدی خود را از خریداران پس از استفاده خریداری کرده و برای فروش به عنوان دست دوم عرضه می دارد.در این حالت بخشی از هزینه های اولیه ای که خریدار برای تهیه این سازه ها انجام داده است به او بازگشته می شود.
قیمت کانکس کارگاهی دست دوم :
درصد کاهش قیمت کانکس کارگاهی دست دوم در مقایسه با یک سازه نو کاملا بستگی به میزان سلامت و مدت زمان استفاده از آن دارد و ارزش گزاری بر روی آن می بایست توسط کارشناس فنی انجام گیرد. اما بطور معمول در حالتی که سازه بالای 90 درصد سلامت باشد و بیش از 2 سال از ساخت آن نگذشته باشد حدود 30 درصد کاهش هزینه خواهد داشت.
مزایای کانکس کارگاهی :
_ جنس بدنه و سقف از متریال مقاوم و با کیفیت تولید شده است.
_ برای عایق کاری کانکس های کارگاهی از فوم های مرغوب با دانسیته بالا استفاده می شود.
_ بدنه و کف دو بار قیر گونی می شود.
_ ورق های مصرفی در این نوع از نوع ورق خمکاری شده است.
_ دیواره ها و سقف قابل شستشو و ضد آب می باشند.
_ درب و پنجره ها در کانکس کارگاهی از نوع دو جداره و ضد سرقت می تواند نصب شوند.
_ ابعاد در این کانکس ها قابل تغییر و به دلخواه مشتری قابل تولید است.
_ برای سیستم برق کشی سازه از انواع کلید و پریز و کنتور مینیاتوری در آن می توان نصب نمود.
_ مقاوم در برابر زلزله، نور خورشید و باران و برف
مهمترین مزایای کانکس کارگاهی :
کم هزینه بودن :
ساخت کانکس کارگاهی در مقایسه با ساخت و ساخت های مرسوم کم هزینه تر میباشد. به همین منظور در این اوضاع نامناسب اقصادی کشور، بهترین کار آن است که برای پیش برد طرح ها و پروژه های (دولتی- خصوصی) از این سازه پیش ساخته در کوتاهترین زمان آن هم در فصول سردی از سال بهره برداری کنید که اکثر ساخت و سازهای از طریق عملیات بنّایی در چنین فصولی خیلی کند پیش میرود.
صرفه جویی در زمان ساخت :
زمان در پیشرفت روند هر کاری من جمله طراحی و ساخت کانکس کارگاهی مهمترین فاکتور میباشد. لذا اگر بخواهید به ساخت فضایی مسقف برای مهندسین و پرسنل طرحها و پروژه های عمرانی – ساختمانی بنمایید، زمان زیادی را صرف عملیات بنایی خواهید کرد. بهترین کار در این حالت آن است که به شرکت ها و مراکز معتبری چون کانکس سپهر خاوران سری بزنید تا درکوتاه ترین زمان، آن هم با مرغوب ترین مصالح و متریال ها برایتان کانکس کارگاهی را تولید نمایند. از طرفی به جهت پیش ساخته بودن این نوع از کانکس به آسانی میتوان در کمترین زمان آن را مورد بهره برداری قرار داد.
جلوگیری از هدر رفتن انرژی :
در ساخت این سازه پیش ساخته کارگاهی تمام بدنه شامل عایق حرارتی میباشد، این مسئله سبب میشود تا از ورود و خروج هر نوع انرژی بسته به فصل سرما و گرما ممانعت شود.
قابلیت جابجایی کانکس کارگاهی :
به کمک ساخت کانکس کارگاهی میتوانید پس از اتمام پروژه و طرح مورد نظر، آن را برای اجرایی نمودن طرح های بعدی در مکان دیگر نصب کنید و به راحتی مورد استفاده قرار دهید.
مقاوم در برابر حوادث غیرمترقبه :
از جمله مهمترین مزیت کانکس کارگاهی آن است که در برابر حوادثی چون، زلزله، سیل، آتش سوزی از استحکام بالایی برخوردار است.
کاربرد کانکس کارگاهی :
در بیشتر سازه های پیش ساخته کانکس کارگاهی، کاربری کانکس کارگاهی میتواند برای کاربری های تجاری، اداری، خانگی داشته باشد.
نحوه جابهجایی کانکس کارگاهی :
امکان جابهجایی کانکس کارگاهی در همه مواقع برای شما وجود دارد، اما قبل از اینکه تصمیم به تغییر محل قرارگیری کانکس بگیرید باید دو مورد را در نظر بگیرید. در ابتدا باید جرثقیلی را پیدا کنید که بتواند کانکس کارگاهی با وزن بالا را جابهجا کند. مورد بعدی داشتن مجوز حمل ترافیک است. (البته در صورتی نیاز به مجوز ترافیک دارید که ابعاد کانکس مورد نظر شما دارای عرض بیشتر از 2.40 متر است .)در گرفتن آن دقت کنید تا در مسیر مشکلی برای شما پیش نیاید. قبل از آنکه تصمیم به انتقال بگیرید، محل جدید قرارگیری کانکس را مشخص کنید. کانکس کارگاهی در ابعاد مختلفی ساخته میشود که همه آنها بر روی تریلی با عرض ۲٫۵ متر قابلحمل هستند. البته کانکسهای بزرگتر هم میتوانید روی تریلی قرار دهید اما به مجوز ترافیکی نیاز دارید.
استفاده از کانکس کارگاهی:
کانکس کارگاهی سازه ای ارزشمند است که در ساختمان سازی و عمران برای اقامت و استراحت کارکنان و کارگران مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع کانکس معمولا فقط از یک سالن خالی تشکیل شده است.
به دلیل اینکه خریدار بعداز پایان پروژه دیگر احتیاجی به کانکس ندارد ،از نوع سبک آن تهیه میکند.
البته که کانکس کارگاهی سنگین هم مورد استفاده قرار میگیرد که مناسب پیمان کارانی است که بعد از اتمام پروژه ای به سرعت پروژه بعدی را شروع می کنند.
کانکس کارگاهی ساده ترین نوع کیوسک های پیش ساخته محسوب می شود که کاربرد آن نیز در فضا های ساخت و توسعه ، راهسازی و کارگاه های ساختمانی بوده و برای اسکان نیروهای کاری از آن استفاده می شود.در هر کارگاه ساختمانی معمولا چند نمونه یا چند دستگاه کانکس کارگاهی وجود دارد که برخی از آنها برای اتاق کارگران ، برخی دفاتر مهندسین و برخی نیز برای ارائه خدمات مانند آبدارخانه و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. خرید این سازه ها را معمولا در مرحله قبل از شروع به انجام فعالیت یا تخریب انجام داده و ممکن است با پیشرفت پروژه و اظافه شدن اکیپ های کاری تعداد بیشتری نیز در آینده خریداری شود. بعد از به پایان رسیدن کار نیز آنها را به عنوان کانکس کارکرده یا به همکاران و پیمانکاران دیگر می فروشند و یا در محلی نگهداری کرده تا در پروژه های بعدی از آنها مجددا استفاده کنند.
کاربرد کانکس کارگاهی
در یک کارگاه ساختمانی مانند یک شرکت یا سازمان کوچک معمولا سلسله مراتب مختلف و دفاتر مختلفی به وجود می آید که در کارگاه های کوچک ممکن است هر کدام چند کاربری مختلف را داشته باشند اما مهمترین آنها دفاتر مهندسین ، پیمانکار ، اتاق اسکان کارگران و دفتر مهندس ناظر است که اکثر از کانکس کارگاهی استفاده می شود اما در پروژه های بزرگتر ممکن است نوع و تعداد آنها بیشتر و مواردی مانند کانکس نگهبانی یا سرپرست کارگاه ، مدیر پروژه و کارفرما نیز در محل وجود داشته باشد.
شاید بتوان گفت که مهمترین علت استفاده از این نوع کانکس ها، حمل و نقل ساده و سرعت در ساخت و مونتاژ آنها است. این کانکس ها در ابعاد مختلف و با توجه به تعداد افرادی که میخواهند از آن استفاده کنند، تولید می شوند. امکانات این سازه ها با توجه به نوع کاربری آنها متفاوت است. بعضی از کانکس کارگاهی به منظور اسکان کارگرانی که در پروژه ها کار می کنند، در نظر گرفته می شود. بنابراین دارای بیشترین امکانات رفاهی و زندگی برای کارگران هستند. در صورتی که از این کانکس تنها برای برگزاری جلسات و یا دفاتر کار استفاده شود، داشتن امکانات رفاهی در حد بالا و خیلی زیاد مد نظر قرار نمی گیرد.